Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δίαιτα South Beach

Πώς λειτουργεί η δίαιτα South Beach

Χωρίζει τα λίπη και τους υδατάνθρακες σε καλούς και κακούς. Η δίαιτα που δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό καρδιολόγο Arthur Agatston, τις δύο πρώτες εβδομάδες είναι γεμάτη με λιπαρά και ζωικές πρωτεΐνες και δεν περιέχει καθόλου κακούς υδατάνθρακες (ψωμιά, ζυμαρικά, πατάτες, φρούτα, αλκοόλ και ζάχαρη), με σκοπό να κάνει τον οργανισμό να αντιστρέψει την ενδεχόμενη ανικανότητά του να επεξεργαστεί σωστά τα σάκχαρα και τα άμυλα.

Ιδανική για: Όσους προτιμούν να ακολουθήσουν σταδιακά ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και τους καρδιοπαθείς.

Ενδεικτικό μενού:

Πρωινό: Μια ομελέτα ή ένας χυμός λαχανικών.

Μεσημεριανό: Σαλάτα λαχανικών με γαρίδες ή στήθος κοτόπουλου ή μοσχάρι (μπούτι) με φασολάκια.

Βραδινό: Σολωμός με σπαράγγια, άπαχο μπιφτέκι βοδινού με λάχανο.

Σνακ: Μια χούφτα φυστίκια Αιγίνης, ή μοτσαρέλα, ή μια γρανίτα, ή ένα ζελέ, αρκεί να μην ξεπερνούν τις 75 θερμίδες. Τα σνακ μάλιστα είναι
υποχρεωτικά ως δεκατιανό, το απόγευμα ή ως επιδόρπιο το βράδυ, είτε πεινάς είτε όχι.

Η υπόσχεση: Απώλεια 4-6 κιλών τις 14 πρώτες μέρες.

Μειονεκτήματα: Η δίαιτα χωρίζεται σε τρεις φάσεις, η πρώτη από τις οποίες –οι 14 πρώτες μέρες δηλαδή- είναι πολύ αυστηρή και δεν σηκώνει ατασθαλίες. Αν έπειτα από αυτή τη φάση βαρεθείς τις πολλές πρωτεΐνες και βάλεις απότομα στη διατροφή σου τους “κακούς” υδατάνθρακες, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις άμεσα αρκετά από τα κιλά που έχασες. Και θα πρέπει επίσης να είσαι προετοιμασμένη ότι το πρωί δεν θα ξέρεις τι να φας, αφού σ’ αυτό παίρνουμε τους περισσότερους υδατάνθρακες.

Η ετυμηγορία: Η συγκεκριμένη δίαιτα στηρίζεται στο γλυκαιμικό δείκτη και αυτό -ανάμεσα σε άλλα- σημαίνει ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα των τροφών. Δηλαδή, δεν θα πεινάς επειδή θα τρως όση ποσότητα θέλεις, απλώς θα καταναλώνεις λιγότερες “επικίνδυνες τροφές”. Επίσης, θα μάθεις να τρως 6 γεύματα την ημέρα, κάτι που προτείνουν όλοι οι διαιτολόγοι, διατηρώντας έτσι σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.southbeachdiet.com

Δείτε τα άρθρα της κατηγορίας Δίαιτα South Beach:

Δίαιτα South Beach: Βασικές αρχές
Δίαιτα South Beach: Υπέρ και κατά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου